DREJTIM MARKETINGU PDF

Historia e kesaj marke shtrihet prej gati vjetesh dhe permban nje sere arritjesh qe nga themelimi te cilat jane kthyer ne nje pike referimi. Origjina e BMW daton qe ne vitin kur Karl Friedrich Rapp nje inxhinjer gjerman nga krahina e Bavarise formoi kompanine e cila ne fillesat e saj u merrte me prodhimin e motoreve te avioneve. Duke pare gjendjen shkallen e larte te veshtiresise qe shkaktonte prodhimi i avioneve problemet e shumta mekanike ashtu edhe personale financiare Karl Friedrich Rapp u terhoq nga kompania per tia lene vendin 2 austriakeve Franz Josef Popp dhe Max Friz te cilet me te marre ne dorezim kompanine shkrine menjehere kompanine e avioneve dhe krijuan Bavarian Motor Works i cili eshte emir i kompanise BMW qe ne e njohim edhe sot. Ishte makina e pare e vertete BMW e cila kishte nje motor prej cc, 4 cilindra te cilat gjeneronin nje fuqi prej 20 hp kuaj fuqi dhe rrotullimet e motorrit shkonin deri ne rpm rrotullime per minute dhe shpejtesia maksimale ishte 50 mph ose 80 kmh. Sigurisht qe prodhimet e kompanise vijuan edhe me modele te tjera duke u rritur nga viti ne vit por kompania e pati jeten e shkurter pasi ne mbarim te Luftes se dyte Boterore ajo u ndalua qe te prodhoje automobile pasi sipas aleateve kompania ishte pergjegjese per prodhimin e avioneve luftarake te cilet i moren jeten miliona njerzve.

Author:Darg Malagore
Country:Madagascar
Language:English (Spanish)
Genre:Career
Published (Last):28 March 2009
Pages:454
PDF File Size:12.74 Mb
ePub File Size:14.95 Mb
ISBN:418-2-83277-633-5
Downloads:15856
Price:Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader:NegrelHistoria e kesaj marke shtrihet prej gati vjetesh dhe permban nje sere arritjesh qe nga themelimi te cilat jane kthyer ne nje pike referimi. Origjina e BMW daton qe ne vitin kur Karl Friedrich Rapp nje inxhinjer gjerman nga krahina e Bavarise formoi kompanine e cila ne fillesat e saj u merrte me prodhimin e motoreve te avioneve.

Duke pare gjendjen shkallen e larte te veshtiresise qe shkaktonte prodhimi i avioneve problemet e shumta mekanike ashtu edhe personale financiare Karl Friedrich Rapp u terhoq nga kompania per tia lene vendin 2 austriakeve Franz Josef Popp dhe Max Friz te cilet me te marre ne dorezim kompanine shkrine menjehere kompanine e avioneve dhe krijuan Bavarian Motor Works i cili eshte emir i kompanise BMW qe ne e njohim edhe sot.

Ishte makina e pare e vertete BMW e cila kishte nje motor prej cc, 4 cilindra te cilat gjeneronin nje fuqi prej 20 hp kuaj fuqi dhe rrotullimet e motorrit shkonin deri ne rpm rrotullime per minute dhe shpejtesia maksimale ishte 50 mph ose 80 kmh. Sigurisht qe prodhimet e kompanise vijuan edhe me modele te tjera duke u rritur nga viti ne vit por kompania e pati jeten e shkurter pasi ne mbarim te Luftes se dyte Boterore ajo u ndalua qe te prodhoje automobile pasi sipas aleateve kompania ishte pergjegjese per prodhimin e avioneve luftarake te cilet i moren jeten miliona njerzve.

Kompania rifilloi prodhimin ne vitin me disa modele luksi te pas luftes qe gjate gjithe kohes qe do te vijoje do te karakterizojne kompanine. Tashme kompania eshte e konsoliduar ne tregun boteror dhe prodhon modele te shumllojshme te cilat ne do ti permendim me radhe duke vene me shume theksin te segmentimi qe i ben tregut kompania. Seria 1 ka ne dispozicion modele me 3 dhe 5 dyer coupe sallon dhe te konvertueshme.

Motorret ne dispozicion jane me nafte dhe benzene tem adhesive te ndryshme. BMW seria 3 Eshte nje marke e cila merret si pike referimi per makinat sportive dhe gjithashtu vazhdon te rrisi ne menyre progressive kete segment makinash.

Seria 3 aktuale eshte lancuar per here te pare ne dhe eshte rifreskuar ne Eshte e gatshme me 4 modele. Sallon, Touring, Coupe, dhe e konvertueshme. Modelet e serise 3 vijne me varietete te ndryshme motorresh benzene dhe nafte. BMW seria 5 Eshte lancuar ne vitin dhe eshte e gatshme ne versionin Sallon dhe Touring me shume opsione benzene dhe nafte. Seria 5 eshte e njohur si nje makine me shkathtesi te larte pergjate performances.

Me ndryshimet qe i jane bere ne ne teknologji ajo vazhdon te jete nje makine e suksesshme dhe ekskluzive ne mbare globin. BMW seria 6 Vjen me 2 modele Coupe dhe e konvertuar si dhe ka te gatshme shumllojshmeri modelesh benzene dhe nafte. Lancuar ne vitin ajo njihet per elegance e saj sportive. Me ndryshimet e reja qe ju bene ne ajo eshte me eficente persa i perket ndotjes se ambientit konsumon me pak dhe eshte e gatshme se bashku me paketen M sportive e cila i jep me shume pamje sport makines.

Ofron modele me te gjata ne versionin presidencial dhe eshte zhvilluar persa i perket karburantit me hidrogjen. BMW X3 Lnacuar me ofron ndryshime te reja ne teknologji dhe motorr. Dizanji eshte modern dhe teknologjia e jashtezakonshme ka dhe opsionin me 4 rrota aktive. BMW X6 Ofron model me 4 rrota active makine sportive me performance te larte. Eshte lancuar ne ka versionin turbocharghed dhe ndot shume pak ambientin. Konkurrenca Mercedes ML-Classe.

BMW Z4 Lancuar ne vitin ofron modele Coupe me teknologji innovative super sport dhe garanton nje experience te re te ngarjes se makines. Porsche Boxter, Audi TT. Drejtim Marketingu Persa i perket segmentimit te tregut te kompanise themi se ai eshte i shumeanshem por ne do te fokusohemi ne 4 pika kryesore te segmentimit: Segmentimi gjeografik Segmentimi demografik Segmentimi psiko-grafik Segmentimi simbas sjelljes Segmentimi gjeografik Persa i perket segmentimit gjeografik dihet se ka te beje me shperndarjen e automjeteve ne pjese te ndryshme te globi.

Do te shohim se ne cilat vende eshte shperndarja me e madhe e BMW vendet qe e preferojne me shume dhe vendet qe priten te kene rritje ne shperndarje dhe risite qe ofron kompania per keto vende.

USA Persa i perket risive qe kompania zgjodhi per kete lloj tregu ishe makina BMW X6 e nxjerre ne treg ne vitin versioni i ri me risite e reja dhe kryesisht per tregun Amerikan pasi ishe shume e parapelqyer.

Hedhja e saj ne treg ishte njekohesisht nje produkt direkt me se shumti per tregun amerikan por nga ana tjeter edhe per te konkuruar klasin M te autoveturave te gjigandit tjeter gjerman Mercedes pasi dihet qe keto kompani jane ne konkurim me njera tjetren deri ne vdekje.

Mosha, seksi, cikli i jetes, edukimi, raca, etj. Do te shohim se si eshte shperndarja e kompanise persa i perket kesaj pike ne te dhena me perqindje. Personat ne te njejtin grup demografik mund te ekspozohen ne shume profile te ndryshme psikografike. Kryesisht BMW persa i perket segmentimit psiko-grafik i drejtohet me shume kesaj lloje klientele dhe qe njekohesisht edhe ajo eshte e gatshme ti pergjigjet produktit tone.

Persona te cilet tentojne te jene dhe lider dhe punojne shume Persona te cilet tentojne te jene shume aktive Persona te cilet kane ndjesi specifike rreth ngarjes se makines Persona te cilet fokusohen shume te detajet Persona te cilet tentojne te jene besnike ndaj markes Segmentimi simbas sjelljes Ndan bleresit ne grupe te bazuar ne baze te informacionit, menyres se punesimit, njohurive shkalles se perdorimit, simbas qendrimit ose pergjigje ndaj nje krijimi.

Shume marketere i konsiderojne keto variabla shume cilesor persa i perket startit te nje segmentimi produkti. BMW per segmentimin simbas sjelljes ka keto rezultate: Okazione: I ka te rregullta me rastet e nxjerrjes se modeleve te reja, cmimi eshte gjithmon i larte por okazioni ka te beje me risine ne teknologji sepse BMW eshte nder te parat kompani qe e aplikon qe ne fillim.

Perfitimet: Kualitet i larte, shpejtesi Status ii perdoruesve: Perdorues te rregullt dhe potencial Shkalla e perdorimit: Perdorues ne mase mesatare Besnikeria: E forte Qendrimi ndaj produktit: Entuziast, pozitiv Faza e gadishmerise: E deshirueshme, e synueshme per ta blere 8 Drejtim Marketingu Rast konkret mbi tipet e segmentimit te mesiperm per veturen BMW seria 3.

BMW seria 3 eshte e vendosur ne treg si nje makine me madhesi mesatare per klase e mesme. Duke pare kriterin e segmentimit gjeografik seria3 eshte pozicionuar me se shumti ne SHBA dhe ne ne trgun Europian. Duke pare kriterin demografik themi se perdoruesit jane kryesisht meshkuj ne moshen vjec te cilet jetojne ne nje fa,ilje te vogel me te ardhura mesatare.

Duke pare faktorin psiko-grafik themi se perdoruesit e serise 3 jane njerez ambicioz te cilet punojne shume jane te suksesshme dhe kerkojne te dallojne vetveten. Simbas sjelljes perdoruesit perkufizohen si besnike te vendosur dhe pasionante.

Segmenti ku tashme seria 3 eshte lokalizuar ne te ardhme do te ndryshoje pasi shtresa e mesme do te vije ne renie keshtu qe edhe BMW do te duhet te nderroje strategjine per serine 3 ne te ardhmen.

Seria 3 eshte pozicionuar midis klasese se mesme dhe klasese se mesme te siperme dhe strategjia e BMW duhet te ndryshoje duke u ngjitur siper dhe kjo arrihet duke treguar me shume eskluzivitet dhe siguri. Pozicioni i serise 3 eshte i lidhur per te treguar emocionin dhe afirmi sociale ne mendjen e bleresit por duhet te marre edhe disa hapa me tej per tiu larguar konkurentit Audi A4.

Ne kete aspect perpjekjet e BMW duhet te vine me shume tek imazhi dhe pozicionimi i vetvetes perkundrejt konkurrenteve. Per me teper eshte shume e rendesishme qe ti pergjigjemi nevojes dhe deshires qe kane blereset potenciale femra sepse ato gjithnje e me shume po marrin nje rol te rendesishem ne blerjen e nje makine te re.

Seria 3 ne vetvete eshte nje model ekonomik rreth 4. Duke u rikthyer edhe nje here te kriteret klasike te segmentimit dhe kryesisht ate gjeo gtafik themi se rendesi per kompanine nuk ka se ku e shet produktin ne Amerike duke qene se ishte vend i pare me shitjet me te larta apo qofte edhe ne vendet Afrikane duke i klasifikuar sit e varfra per kompanine e rendesishme eshte te shitet ne pergjithesi se ku behet e mundur shitja kjo mund te kete pak rendesi.

Ne disa raste pengese behet legjislacioni i cili eshte i ndryshem ne vende te ndryshme dhe aq me teper ne kontinente te ndryshme, i cili mund te behet pengese ne disa rate per te gjetur klientelen tone potenciale ne disa vende.

GERMANSKA MITOLOGIJA PDF

DREJTIM MARKETINGU PDF

To download free motorsports marketing: There will no doubt be modifications. To download free marketing strategy, 5th ed. Drejtimi dhe strategjia marketing — situata dhe raste studimi To download free marketing ba you need to. Masters special education thesis. Review native language verification applications submitted by your peers. Term search Jobs Translators Clients Forums.

CONCEPTUAL PHYSICS 11TH EDITION PAUL G. HEWITT PDF

Drejtim Marketingu

Detyre Kursi Ne Drejtim Marketing Visit Here Getting instant access app store tracking is there a find my friends app for android and iphone android. This PDF book provide apple computer market share document. This presentation More information. Analyzing Business What is the business market, and how does it differ from the consumer. You will also have access to many other tools and opportunities designed for those who have language-related jobs or are passionate about them. We will discuss what I did, some of the things that I had to More information.

ASTM D1149 PDF

July 1 September 16, Instructor: The student will understand why financial planning and. Beyond e-commerce to everywhere-commerce. Michael Hopper Office Hours: The definitive guide to purchasing video production services 1. Application of Marketing in Interest as a Factor of Development of Enterprises in Digital Economy Also, I wanted to give this presentation because I had a firsthand experience in cutting the cord. Most bowling centres have lost the art and the. Visit Here Getting instant access app store tracking is there a find my friends app for android and iphone android More information. Trade shows industry has experienced a rapid More information.

IREKE ONIBUDO PDF

Vokora The purpose of this course is to look at marketing as a broad concept. Reflects the company s plan More information. Participation is free and the site has a strict confidentiality policy. Masters special education thesis. To make them understand and develop marketing. In this report, you ll learn when, where, and how consumers used video to make.

Related Articles